שוברים מיתוסים אודות: E-Cigarettes מניקוטין ועד נוזל לסיגריה אלקטרונית

סיגריות אלקטרוניות (=E-Cigarettes) אלו הם בעצם מכשירים המופעלים על ידי בטריות. המכשיר מחמם נוזל לסיגריה אלקטרונית בטמפרטורה נמוכה יחסית על מנת להפיק אדים, ואת האדים הללו אנחנו שואפים. מדובר בטכנולוגיה יחסית חדשה שהחלה להיות זמינה לציבור הרחב רק בשנים האחרונות.

ומאחר ומדובר בטרנד שצובר יותר ויותר פופולריות, חברות המייצרות סיגריות אלקטרוניות, ופורייזרים ונוזלים לסיגריות אלקטרוניות – הינן כבר בימים אלו, חברות שמגלגלות מיליארדי דולרים בשנה.

beauty-2843930_1280

השימוש בסיגריות אלקטרוניות הפך כל כך נפוץ, עד שאפילו בחדשות מדברים עליהן, גם אם לא תמיד מדייקים במידע שניתן לציבור. בשל הבלבול הקיים בתחום הזה ודיסאינפורמציה שמופצת על ידי בעלי אינטרסים (למשל חברות הטבק והאלכוהול) החלטתי להרים את הכפפה, לעשות סדר, לבדוק מה המדע אומר בנושא ובעיקר לשבור מיתוסים שגויים בנושא סיגריות אלקטרוניות.

מיתוס #1: סיגריות אלקטרוניות יגרמו להיווצרות "ריאות פופקורן".

זה מיתוס שהגיע אלינו מארצות הברית והוא הצליח להפחיד לא מעט אנשים, לשווא יש לומר. המיתוס הזה אודות "ריאות פופקורן" נוצר כאשר החליטו לבחון את הריאות של צרכני סיגריות אלקטרוניות שעבדו ב….מפעל פופוקורן. כלומר, ריאות פועלי המפעל נפגעו לא מפעולת האידוי של הסיגריות האלקטרוניות כי אם מהעבודה הממושכת במפעל פופקורן.

המתנגדים לסיגריות האלקטרוניות אימצו את האגדה הזו ואפילו שכללו אותה תוך שהם קושרים בין רכיבים מסוימים בנוזל לסיגריה אלקטרונית לבין מחלת הריאות שנצפתה בעובדי מפעל הפופקורן (כנראה ברונכיוליטיס) ואכן בגרסאות המיושנות של הנוזלים לסיגריות אלקטרוניות היו חומרים מזיקים. אולם היום, מרבית הנוזלים של סיגריות אלקטרוניות עשויים מחומרים טבעיים, אורגניים ובטוחים.

מיתוס #2: נושא הסיגריות האלקטרוניות אינו מוסדר ואין לנו מושג מה יש בתוכן.

כדי לבחון את המיתוס הזה הרחקתי עד לבריטניה, מאחר וזו אחת המדינות המחמירות ביותר בעולם בנושא תקנים, אישורים ורגולציות בנושא עישון ועוד יותר הגבלים על נושא הסיגריות האלקטרוניות. וזה מה שגיליתי בבריטניה: סיגריות אלקטרוניות נמצאות בבריטניה תחת פיקוח ממשלתי והם כפופות לרגולציות קפדניות.

על פי הסטנדרטים הבריטיים היצרנים מחויבים לרמה גבוהה של איכות ובטיחות, ובנוסף עליהם לציין כל מידע שיסייע לצרכנים לקבל החלטה מושכלת לגבי בריאותם על גבי האריזה. כמו כן, כל יצרן חייב להודיע לרגולטור של משרד הבריאות הבריטי ה- MHRA (UK Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) פרטים מדויקים ומידע בנושא הסיגריות האלקטרוניות לרבות כל המרכיבים.

מיתוס #3: סיגריות אלקטרוניות בטח מזיקות מאחר והן מכילות ניקוטין.

נתחיל לפורר את המיתוס הזה תחילה בעזרת נוזלים לסיגריות אלקטרוניות. נכון להיום יש נוזלים לסיגריות אלקטרוניות שאין בהם אפילו מ"ל אחד של ניקוטין. יש היום נוזלי סיגריות אלקטרוניות בטעמים נהדרים ונטולי כל ניקוטין ואם בוחרים בנוזלים אלו אנחנו לא נחשפים לנזק שמיוחס לניקוטין.

ונמשיך עם זה שחייבים לעשות סדר בנושא הניקוטין באופן כללי. נכון, רוב האנשים חושבים שעישון הוא מסוכן בגלל הניקוטין וקושרים בין ניקוטין לבין מחלות כמו סרטן ריאות. אך למעשה יש עדויות רבות שמראות שניקוטין אמנם אינו רצוי, אך הוא טומן בחובו סיכון קל בלבד. הבעיה בסיגריות רגילות היא 42 החומרים המזיקים הנוספים שמוסיפים לסיגריות הרגילות. אלו חומרים כימיים מסוכנים ומזיקים לבריאות והם אלו שחופשים אותנו למחלות.

האמת היא שסיגריות אלקטרוניות לא מכילות זפת ופחמן חד חמצני, שניים מהחומרים המזיקים ביותר שחברות הטבק מכניסות לסיגריות הרגילות. עם זאת, יש גם מעט כימיקליים בסיגריות אלקטרוניות, אך הם ברמות הרבה יותר נמוכות מאלו שמצויות בסיגריות רגילות.

מיתוס #4: סיגריות אלקטרוניות מעודדות צעירים להתחיל לעשן.

חיפשתי וחיפשתי מחקרים שיאשרו את  האגדה האורבנית הזו, זו שגורסת שסיגריה אלקטרונית היא מעין "סם שער" לעולם רחב יותר של עישון, ולא מצאתי שום מחקר שתומך במיתוס הזה. לפי הנתונים שאני קראתי צעירים מתנסים בסיגריות אלקטרוניות ממש כמו בסיגריות רגילות או בקנאביס, אין עליה בשימוש בקרב צעירים בשנים האחרונות וגם לא נמצאו שימוש קבוע בסיגריות אלקטרוניות בקרב צעירים, למעט בקרב צעירים שכבר מעשנים. בינתיים, שיעורי הצעירים המעשנים סיגריות וסיגריות אלקטרוניות נמצא במגמת ירידה עולמית.

אם כן, אנחנו רואים שיש הבדל גדול בין סיגריות טבק רגילות לבין סיגריות אלקטרוניות וצריך להתייחס אליהן ולחקור אותן בצורה נפרדת.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s